12/26/2015

Estany del Port de Tavascan




Excursió feta a principis de desembre del 2015 amb raquetes al nord del Pallars Sobirà, on varen pujar des de Quanca (Tavascan) a l'estany del Port. 600 md, 2'30 h de marxa i un paisatge esplèndid. 











FOTOS:

Riu del Port just en el punt de sortida, al costat de la carretera


Pista que anirem seguint fins al final durant una 1'30 h

El riu ens acompanya durant l'excursió

Vista de les muntanyes a l'altra banda de la pista que puja a l'estany del Port

El primer de l'esquerra és l'imponent Mont-Roig

Final de la pista i pendent de la font de la Costa

Pujant la moderada pendent de la font de la Costa. Al fons la vall per on hem vingut

Xavi a l'estany Xic, glaçat i cobert de neu

Mar a l'estany del Port, amb un trocet  sense gelar. Al fons el port de Tavascan
Al final de l'excursió ens trobem aquesta estampa...


...la natura és bella!

TRACK:




                   Podeu descarregar-vos el track aquí.


DESCRIPCIÓ:

Accés:

Des de Llavorsí cal prendre la L-504 fins a Tavascan, darrer poble de la vall de Cardós. Passat el poble agafem la carretera que puja a l'estació d'esquí de la Pleta del Prat. Passat l'envasament de Graus i seguidament de les bordes de Quanca, en un revolt tancat surt a mà dreta la pista cap a l'estany del Port. Nosaltres vam deixar el cotxe a l'altra banda de la carretera (petit espai).




Ruta

La ruta no presenta cap secret: seguirem la pista que puja fent ziga zaga en direcció NE, fins que es redreça en direcció generalment N. No farem cas de les diferents bifurcacions que trobarem fins al final de la pista principal. En aquest indret trobarem un petit memorial del pas del refugiats de la Guerra Civil i la Segona Guerra Mundial que varen atravessar el port de Tavascan.

Des del final de la pista veiem la pala de pendent moderada que hem de prendre (N). Amb neu no veurem el camí, però amb una mica de sort ens trobarem amb rastre de raquetes o esquís. Al principi d'aquesta pendent i a mà esquerra intuïrem la font de la Costa. Atenció: les guies alerten que aquest punt de la ruta és un lloc d'allaus si les condicions de la neu no són bones o després de fortes nevades. Nosaltres ens vam atrevir perquè estàvem a nivell 1. 

Un cop superada la pendent ens trobarem ràpidament amb l'estany Xic i poc després amb l'estany del Port. La tornada la farem pel mateix camí.


Temps

-Des del cotxe a l'estany del Port: 2,30 h
-Novament fins al punt de sortida: 4,15 h