5/04/2015

Pic de Salòria





Excursió feta el diumenge 3 de maig a un cim pròxim a Os de Civís, un poble català al qual s'accedeix des d'Andorra. L'excursió és força completa: uns 1.100 m de desnivell, 10 km de recorregut i unes 5.30 h de marxa.
 








FOTOS:


Vista del nostre objectiu des de la Borda de la Plana

Vistes de la vall




La Bruna assenyalant amb la trufa Os de Civís al fons de la vall...

Coll de Conflent


A pocs metres de fer el cim!

Per fi!!!


VÍDEO:



TRACK:


                                  
Podeu descarregar-vos el track aquí.


DESCRIPCIÓ:

Accés:

A Sant Julià de Lòria (Andorra) prenem la desviació cap a Bixessarri i Os de Civís, on arribem després de 8 quilòmetres per una carretera de força corves. Passem el poble i pugem en direcció a la Borda de la Plana, on hi ha un immens hotel (H. Os de Civís) que queda ben a la vista de d'abaix. Aparquem aquí mateix.



 

Ruta:

Cal seguir la pista que passa per darrera de la gran extensió de l'hotel, deixar una desviació a la dreta, i a la següent (indicacions) deixar la pista principal per adreçar-nos (W) a la vall de Salòria i el coll de Conflent. Resseguim aquest ramal, una pista ampla, fins que es talla i un corriol ens obliga a baixar cap al riu. Molt abans es veu ben clar el nostre objectiu: el suau coll de Conflent i el pic de Salòria.

Ens endisem en el bosc. Durant aquest trajecte hi ha algunes marques grogues i fites que ens orientaran fins arribar al pla de la Cabana. En aquest pla desapareixen gairebé les fites, però la orientació no té cap pèrdua, doncs el coll queda davant nostre mateix.

Un cop al coll l'ascensió al Salòria es fa seguint les traces de camí per la pala de Salòria, en direcció N-NW, remontant un resalt rocós que ens deixa a la mateixa carena. Com moltes altres carenes aquesta presenta diferents cims de menor alçada, amb un tram rocós entretingut però sense cap dificultat. Les roques desapareixen a l'avantcim i una curta passejada ens deixa al Salòria (2.789 m)


Temps:

-Des de l'aparcament fins al coll: 1.45 h
-Fins al cim: 3.30 h
-Novament fins al pàrquing: 5.30 h.