12/28/2014

Pic Negre del Segre



Excursió realitzada el dia de Sant Esteve a la zona de la Rabassa (Andorra). Fàcil, còmode i ideal per a raquetes, tot i que nosaltres vam trobar poca neu. En total uns 12 km, amb poc més de 600 m de desnivell.









FOTOS:

Pista baixant del Coll de Pimes
Anant cap al Cim


A l'esquerra: Cim Negre de Claror; a la dreta: Cim Negre del Segre

Baixant del cim


VÍDEO:



TRACK:


                                                             Podeu descarregar-vos el track aquí.

DESCRIPCIÓ:

Accés:

Des de Sant Julià de Lòria (Andorra) agafem les indicacions cap a Naturlàndia, i en uns llargs 18 km de revolts per carretera asfaltada arribem al parc lúdic i l'estació d'esquí de fons.


Ruta:

Sortim de l'estació en direcció E, agafant les pistes del circuit per a raquetes. Si l'estació està oberta segurament haurem de pagar forfet. Seguirem en tot cas les senyals del GR. Hi ha una primera bifurcació als pocs minuts: ambdues alternatives ens aniran bé i a més forman part del circuit esmentat. Davant el dubte seguim les marques vermelles i blanques, que en mitja hora ens situen al costat del refugi lliure de la Roca Pimes. En pocs minuts més en situem al coll del mateix nom.

Des del coll resseguim la pista que podem no deixar en cap moment fins al mateix cim del pic Negre del Segre, primer en direcció E i poc després N-NE. Si volem podem alternar la pista amb algunes dreceres per les suaus pendents de la nostra esquerra.

Arribem al coll de Finestres, un cop deixat enrera a la nostra dreta l'extensa elevació del Camp Ramonet. Un cop aquí l'itinerari és visible en tot moment: el pic Negre de Claror és la continuació de la carena del Camp Ramonet, a sota de la qual veurem la coma del torrent del port Negre. A l'altra banda de la coma identificarem la gran mole del pic del Monturull.

A l'arribar al peu del pic Negre de Claror, d'aspecte volcànic pel seu color, podem obviar-lo i flanquejar-lo fins al port que el separa del seu besó: el pic Negre del Segre. Si la neu està dura o hi ha molta, el més segur és arribar al primer pic i resseguir la seva carena fins al port. Atenció: la vista del camp de Claror i de la vall del Perafita a la nostra dreta no té pèrdua. A més si us fixeu amb atenció podreu veure també el refugi de Perafita.

En fi la remuntada al nostre destí és un passeig, al final del qual haurem caminat unes 2,30 h. La ruta es pot completar si es vol pujant al pic de Monturull, molt assequible al llarg de tota la carena que ens queda a la dreta. Haurem de calcular però un 90 minuts més d'excursió. En tot cas la tornada la realizem desfent el camí d'anada.


Temps:

-Des de l'estació de la Rabassa al pic Negre del Segre: 2,30 h.
-Novament fins l'estació: 4,30 h.