5/30/2014

Balandrau



Excursió circular al cim del Balandrau feta el diumenge 25 de maig del 2014 des de la collada de Pardines. Ens va acompanyar un dia amb molts núvols, amb boira i una mica de neu (!). Vam pujar per la serra de la Canya i després vam fer el camí de tornada baixant del cim al refugi de Tregurà. En resum: un 12 km de marxa en poc més de 3 h i mitja, amb uns 600 m de desnivell.






FOTOS:



Collada de Pardines. Al fons a l'esquerra el Balandrau i a la dreta el Fontlletera

Cim del Balandrau. La carena de la dreta és per on tornarem

Serra de la Canya

Al peu del Balandrau. A la dreta la coma de Granollers

La Bruna al cim

La boira i la neu


Carena de tornada cap al refugi de Tregurà


Un dels Tres Pics

Coll dels Tres Pics i Fontlletera a la dreta

Refugi de Tregurà

Coma de Granollers i Balandrau emboirat


VÍDEO:


TRACK:

                                                                Podeu descarregar-vos el track aquí.

DESCRIPCIÓ:

Accés:
Des de Ribes de Fresem prenem direcció a Pardines. A uns 2 km a la sortida de Ribes trobarem un desviament a mà esquerra cap a Ribes Altes i Tregurà. Continuar sempre cap a Tregurà. Pista primer de ciment, però poc després de terra més o menys en bon estat (millor anar amb 4x4). A la collada de Pardines (1967 m, senyalitzada) podem deixar el cotxe.

                                                        Ver Ribesaltes-Tregurà en un mapa más grande


Ruta:
La ruta és evident en tot moment. Des de la collada pugem cap a la serra de la Canya per restes de pista o camí ample (W) que ressegueix la falda del Cerverís (es pot pujar si volem) per pendent moderada. El camí arriba a la carena de la serra. Es desdibuixa, però no té cap pèrdua perquè seguirem sempre les tanques de bestiar ara en sentit N, tot pla fins gairebé el peu del Balandrau.

Nova pendent que ens deixa a un tir de pedra del cim. Sense complicació arribem en menys de 2 h. Mentre pugem podem fixar-nos en la ruta circular que volem fer.

Veureu a les fotos que ens va agafar la boira i la neu, però vam aprofitar les clarianes per orientar-nos sense problemes. Des del Balandrau girem en sentit SE, deixant a la nostra dreta la coma de Granollers. A la meitat d'aquesta carena passem per una mena de promontori rocós, i gairebé en tot moment veurem la pista que ve de la collada de Pardines i es dirigeix a Tregurà.

Arribem a la pista. A la nostra esquerra està el refugi lliure de Tregurà. Continuem per la pista a mà dreta durant uns 4 km fins al cotxe.

Temps:
-Des del cotxe al Balandrau: 2 h
-Fins al refugi: 2.30 h
-Fins al cotxe: 3.45 h