2/28/2016

Taga (2038 m)



Ascenció al cim del Taga feta al febrer del 2016 des de Ribes de Freser. La única neu que vam trobar va ser a partir del 1800 m, però insuficient per posar-nos les raquetes. Això, sí, amb un fort vent a la baixada. En resum: uns 1100 md 10 km de recorregut en unes 5 hores de marxa.











FOTOS:



Inici de l'excursió a la font de la Caterineta, a Ribes de Freser


Collada de Manter

Pujant cap a la collada d'Ardena

Al fons l'avant-cim emboirat i amb un polsim de neu

La Mar i la Bruna

Pujant ja cap a l'avant-cim

Ressegint les tanques per al bestiar

Collada verda al fons

Waaaaala!!!: panoràmica del Puigmal


Arribant a la creu del Taga amb la serra Cavallera a la seva esquerra


Cim del Taga



V
Un vent fortíssim que aixeca la neu a la baixada

Pals i cables coberts de gel


VÍDEO:



TRACK:



Powered by Wikiloc


                              Descarregeu el track aquí.

DESCRIPCIÓ:

Accés:

A Ribes de Freser s'arriba des de Ripoll per la carretera que es dirigeix a Puigcerdà. Un cop al poble el millor és preguntar per la font de la Caterineta, lloc de sortida. Espai per aparcar als carrers del voltant.




Ruta:

Des de la font cal agafar el camí (indicador) que s'enfila a la dreta i que en uns vint minuts ens deixa a la collada de Manter. Abans però passarem per uns nius d'ametralladores on acostuma a haver força bestiar (atenció si aneu amb gossos). Des de la collada agafarem el camí indicat que s'enfila en direcció SW i poc després en direcció SW, seguint la llarga carena que porta fins al cim.

L'excursió no presenta problemes d'orientació. Arribarem al collet d'Ardena i haurem de pujar per la serra del mateix nom. Des d'aquí veurem l'avant-cim i les tanques de bestiar que el remunten. Les seguirem. Un cop a l'avant-cim caldrà continuar per la mateixa carena fins al cim del Taga.

Com dèiem la pujada no presenta cap problema d'orientació, però cal remarcar que es tracta de 1.100 m de desnivell constant i cal estar en forma. El premi són les vistes espectaculars de tot el Pirineu de Núria i de Vallter.

El descens el farem pel mateix camí.


Temps:

-Des de l'aparcament al cim: 3.15 h.
-Novament fins al cotxe: 5 h.